Un grup d’empreses dels clústers de l’esport europeus visiten Brasil en una missió comercial conjunta

Un grup d’empreses dels clústers de l’esport europeus visiten Brasil en una missió comercial conjunta

Empreses espanyoles, holandeses i franceses visitaran associacions, clubs, institucions i empreses brasilers i participaran a la fira Espo Estadio (São Paulo), en el transcurs de la qual s’han programat trobades bilaterals entre empreses europees i brasileres.

La missió comercial a Brasil forma part del projecte europeu EU4SportsClusters, cofinançat per la Comissió Europea i coordinat per ACC1Ó, l’agència catalana de suport a la competitivitat de l’empresa, i compta amb la participació dels clústers de l’esport europeus INDESCAT (Espanya), INNOSPORT (Holanda) i SPORALTEC (França). L’objectiu del projecte és facilitar i impulsar la internacionalització de les empreses de l’esport mitjançant els clústers que les agrupen i representen.

En aquest marc, un total de 9 empreses dels clústers europeus de l’esport visitaran Brasil els dies 19 i 23 de novembre a una missió sense precedents en el sector esportiu. Al llarg d’aquests dies realitzaran tres tipus d’activitats amb l’objectiu de conèixer millor el mercat brasiler i establir contactes amb empreses locals.

Durant els dies 19 i 21 les empreses europees visitaran empreses homòlogues al Brasil, clubs esportius, i institucions i associacions del món de l’esport, amb l’objectiu de conèixer i entendre el funcionament del mercat d’aquest sector al país sud-americà. Paral·lelament, les empreses europees seran presents amb un estand a la fira Expo Esporte, que se celebra conjuntament amb la fira Expo Estadi a la ciutat de São Paulo entre els dies 21 i 23 de novembre, oferint-los l’oportunitat de visitar-les i exposar els seus productes. Aprofitant aquest marc, els dies 22 i 23 de novembre les empreses realitzaran trobades bilaterals amb les seves homòlogues brasileres, esdeveniment denominat B2B Event, per establir les bases de possibles col·laboracions i negocis futurs.

Amb una població de més de 190 milions d’habitants i un PIB que representa el 40% de tota l’Amèrica del Sud, Brasil s’ha convertit en un mercat emergent dels més atractius i amb millors oportunitats de negoci del món. Brasil, gràcies a la seva estabilitat econòmica i política, els recursos naturals, la mà d’obra competitiva i els programes d’inversió, està considerat com el líder industrial de la zona. Alhora, els esdeveniments internacionals vinculats a l’esport que s’hi celebraran els propers anys aproximen encara més aquest país al sector esportiu. D’altra banda, les empreses catalanes, holandeses i franceses disposen de productes i serveis d’alt valor afegit especialitzats en aquest mercat, amb altes possibilitats de desenvolupament al Brasil.

Per organitzar aquesta missió comercial, EU4SportsClusters col·labora amb Secartys i Mercados Exteriores, que compten amb una dilatada experiència en la internacionalització d’empreses, i que seran les encarregades de preparar les agendes de reunions, personalitzades per a cada empresa.