INDESCAT organitza el primer curs de gestió de l’energia en instal·lacions esportives

INDESCAT organitza el primer curs de gestió de l’energia en instal·lacions esportives

El curs, de 24 hores de durada, forma part del projecte EFISport, impulsat des de 2012 pel clúster català de la indústria de l’esport, i ofereix una visió de 360º sobre l’energia i l’eficiència, amb incidència específica en dos àmbits: el mercat energètic i l’eficiència energètica.

La gestió de l’energia és la segona despesa més important d’una instal•lació esportiva. És per aquest motiu que INDESCAT organitza per a principis de 2014 el curs “La gestió de l’energia en instal•lacions esportives”, ja que, gràcies al projecte EFISport s’ha comprovat que obtenint i actualitzant els coneixements oportuns per a dur a terme una gestió eficient, es pot aconseguir una important reducció de la despesa.

El curs, que ofereix una visió completa de les bases per a gestionar eficientment una instal•lació esportiva des de la vessant energètica, es dirigeix a directius d’instal•lacions esportives: equips de gestió, directors d’instal•lacions i responsables de manteniment. Se centrarà en l’estudi i la implantació de mesures d’eficiència energètica i el control dels consums d’energies amb incidència en dos àmbits principals: “Mercat energètic: contractació i racionalització dels conceptes facturats” i “Eficiència energètica: estudi i implantació de mesures d’eficiència energètica”.

El programa està orientat específicament a instal•lacions esportives, i per tant es facilitarà l’intercanvi d’experiències i s’exposaran casos pràctics. Els blocs temàtics que es tractaran en el curs són context energètic actual i competitivitat, contractació energètica, auditoria energètica, reglamentació, certificacions i subvencions, estudi i implantació de mesures d’eficiència energètica en centres esportius, tecnologies d’eficiència energètica, empreses de serveis energètics (ESE), gestió del manteniment i les energies als centres esportius i casos pràctics d’implantació de mesures i resultats. En la darrera sessió, a més, es realitzarà un grup de treball final i es visitarà una instal•lació esportiva per conèixer de prop diferents mesures d’eficiència i estalvi energètic que s’hi han dut a terme.

Antonio Ortega, Director Àrea de Manteniment del Grup SEAE, dirigeix el programa, i hi participen ponents com José Enrique vázquez, director general de Bioquat Consultoria Energètica; Anton Gomà, Universitat Autònoma de Barcelona i Ctrl4enviro; i Xavi Esteve, cluster manager d’INDESCAT.

El curs es realitzarà entre el 21 de gener i el 25 de febrer i té una durada de 24 hores, en una sessió setmanal de 4 hores; i es realitzarà a l’Aula de la Regidoria d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, gràcies a l’acord a què s’ha arribat amb aquest municipi.
Programa curs gesti?? de l’energia en instal??lacions esportives