INDESCAT i el TECNOCAMPUS creen en primer programa d’emprenedoria del món de l’esport

INDESCAT i el TECNOCAMPUS creen en primer programa d’emprenedoria del món de l’esport

El clúster català de la indústria de l’esport, INDESCAT, i el TecnoCampus llancen a partir de febrer el primer programa d’impuls a l’emprenedoria adreçat al món de l’esport. El programa d’emprenedoria, que es presentarà en la jornada Sportnomia, que tindrà lloc el 23 de gener al TecnoCampus, s’anomenarà InnoEmprèn Esports, i vol captar idees de negoci per transformar-les en projectes empresarials. Es tracta del primer programa d’aquest tipus a tot l’Estat en l’àmbit de l’emprenedoria de l’esport, on els experts vaticinen que els propers anys hi haurà grans possibilitats de creixement.

El programa d’emprenedoria en l’esport forma part d’un projecte més ampli, anomenat Sportnomia, que a banda de l’emprenedoria vol impulsar la transferència tecnològica, per afavorir i fer real la incorporació de la tecnologia al mercat esportiu, tant des de l’òptica dels teixits tècnics, com de la sensorització i medició del rendiment, la geolocalització, la conectivitat, l’alimentació i la salut a l’esport; CETEMMSA i TicSalut participaran en el desenvolupament d’aquest eix d’actuacions.

Jornada el 23 de gener

La jornada del proper dijous dia 23 de gener comptarà amb la participació d’esportistes i de persones que han trobat en l’esport una oportunitat de desenvolupament professional. A més, tots els inscrits podran participar en el “Getting Contacts! Sport&Wellness”, un espai de trobada que permetrà posar en contacte emprenedors, empresaris i professionals de l’esport.

La jornada tindrà una ponència inicial de l’esportista Josef Ajram, que analitzarà l’impacte econòmic de l’esport. A continuació, es farà la taula rodona “Com l’esport pot actuar com a motor econòmic en un territori?”, en què participaran, a més d’Ajram, l’economista especialitzat en economia de l’esport Carles Murillo, l’expert en màrqueting Raul Ciprés i el director del clúster de la industria catalana de l’esport INDESCAT, Xavi Esteve.