Els clústers europeus de l’esport visiten Barcelona de la mà d’Indescat

Els clústers europeus de l’esport visiten Barcelona de la mà d’Indescat

En el marc del projecte EU4SportsClusters, els clústers europeus de l’esport InnosportNL (Holanda) i Sporaltec (França-Rhône Alps) visitaran Barcelona els propers 14 i 15 de març en un viatge de treball organitzat per INDESCAT, el clúster català de la indústria de l’esport.

La visita a Barcelona forma part del projecte europeu EU4SportsClusters, cofinançat per la Comissió Europea i coordinat per ACC1Ó, l’agència catalana de suport a la competitivitat de l’empresa, i compta amb la participació dels clústers de l’esport europeus INDESCAT (Catalunya), INNOSPORT (Holanda) i SPORALTEC (França). L’objectiu del projecte és facilitar i impulsar la internacionalització de les empreses de l’esport mitjançant els clústers que les agrupen i representen.

L’objectiu del viatge de treball a Barcelona és que els participants obtinguin una àmplia visió de l’esport a Catalunya, especialment en les vessants d’innovació, rendiment esportiu, natació i “estimulació” de l’esport en la societat.

La visita començarà el dia 14 al matí amb una presentació titulada “Clusters, Sports and Catalonia”, a càrrec d’Indescat i ACC1Ó. Posteriorment, empreses, institucions i universitats catalanes explicaran les seves actuacions en aquest àmbit. Concretament, hi intervindran l’INEFC i l’empresa ID3A, i la Universitat Pompeu Fabra, que presentarà el Màster en Tecnologia de l’Esport. En finalitzar la presentació, que tindrà lloc a l’INEFC, es realitzarà una visita a l’Institut Barcelona Esports (IBE) i a l’Anella Olímpica.

Ja a la tarda els clústers visitaran els serveis esportius (SAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el centre de recerca Cetemmsa, que centra l’activitat en la investigació de materials i dispositius intel•ligents; i el parc científic i d’innovació Tecnocampus de Mataró.

Els clústers aprofitaran el dia 15 de març per conèixer espais relacionats amb l’alt rendiment esportiu. Concretament, visitaran el Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat; el departament d’R+D de Fluidra, empresa fabricant de piscines; i el Barcelona Moda Centre (BMC), espai de distribució comercial on interactuen fabricant i detallistes multimarca.

Barcelona, 12 de març de 2013