Notícia

Un grup d'empreses dels clústers de l'esport europeus visiten Brasil en una missió comercial conjunta

Empreses espanyoles, holandeses i franceses visitaran associacions, clubs, institucions i empreses brasilers i participaran a la fira Espo Estadio (São Paulo), en el transcurs de la qual s'han programat trobades bilaterals entre empreses europees i brasileres.La missió comercial a Brasil forma part del projecte europeu EU4SportsClusters, cofinançat per la Comissió Europea i coordinat per ACC1Ó, l'agència catalana de suport a la competitivitat de l'empresa, i compta amb la participació dels clústers de l'esport europeus INDESCAT (Espanya), INNOSPORT (Holanda) i SPORALTEC (França). L'objectiu del projecte és facilitar i impulsar la internacionalització de les empreses de l'esport mitjançant els clústers que les agrupen i representen.


En aquest marc, un total de 9 empreses dels clústers europeus de l'esport visitaran Brasil els dies 19 i 23 de novembre a una missió sense precedents en el sector esportiu. Al llarg d'aquests dies realitzaran tres tipus d'activitats amb l'objectiu de conèixer millor el mercat brasiler i establir contactes amb empreses locals.


Durant els dies 19 i 21 les empreses europees visitaran empreses homòlogues al Brasil, clubs esportius, i institucions i associacions del món de l'esport, amb l'objectiu de conèixer i entendre el funcionament del mercat d'aquest sector al país sud-americà. Paral·lelament, les empreses europees seran presents amb un estand a la fira Expo Esporte, que se celebra conjuntament amb la fira Expo Estadi a la ciutat de São Paulo entre els dies 21 i 23 de novembre, oferint-los l’oportunitat de visitar-les i exposar els seus productes. Aprofitant aquest marc, els dies 22 i 23 de novembre les empreses realitzaran trobades bilaterals amb les seves homòlogues brasileres, esdeveniment denominat B2B Event, per establir les bases de possibles col·laboracions i negocis futurs.


Amb una població de més de 190 milions d'habitants i un PIB que representa el 40% de tota l’Amèrica del Sud, Brasil s'ha convertit en un mercat emergent dels més atractius i amb millors oportunitats de negoci del món. Brasil, gràcies a la seva estabilitat econòmica i política, els recursos naturals, la mà d'obra competitiva i els programes d'inversió, està considerat com el líder industrial de la zona. Alhora, els esdeveniments internacionals vinculats a l'esport que s’hi celebraran els propers anys aproximen encara més aquest país al sector esportiu. D'altra banda, les empreses catalanes, holandeses i franceses disposen de productes i serveis d'alt valor afegit especialitzats en aquest mercat, amb altes possibilitats de desenvolupament al Brasil.


Per organitzar aquesta missió comercial, EU4SportsClusters col·labora amb Secartys i Mercados Exteriores, que compten amb una dilatada experiència en la internacionalització d'empreses, i que seran les encarregades de preparar les agendes de reunions, personalitzades per a cada empresa.

CLUSTERS ESPORT EUROPEUS
Disseny web: atotarreu.com